Metabo навлиза и в градинската техника


От началото на 2003 г. сп. „Направи сам“ започна да популяризира марката Metabo и редовно да информира читателите си за новите продукти на реномирания немски производител на професионални електроинструменти. От досега публикуваните 99 статии може да се проследи развитието на ръчните електроинструменти, на полустационарните и стационарни машини за работа с метали, дърво, строителни материали, пластмаси и други. За пръв път темата „градина” и по-специално, водните помпи на Metabo, се появиха в списанието през 2009 г. След това двукратно през 2014 г. Тези публикации привлякоха интереса на десетки хиляди читатели и многобройни почитатели на реномираната немска марка. Благодарение на своето много високо качество и добра сервизна поддръжка, през изминалите оттогава години водните помпи на Mertabo се ползват с неизменен успех и у нас. Към момента „Евромастер Импорт Експорт“ ООД предлага гама от 21 модела, обхващащи широка палитра от различни по вид, конструкция и приложение водни помпи.

През последните години Metabo силно засили дейността си в разработването и предлагането на акумулаторно захранвани инструменти и машини, предназначени за работа в градината и озеленяването. За поддръжката на зелени площи не само в домашната градина, а също така в обществени и други паркове, спортни терени и т.н. Това не е случайно, защото името на компанията винаги се е свързвало с професионалния продуктов сегмент, а през дълъг период от време и единствено с този най-висок клас инструменти и машини.
Инструментите на Metabo са отличен помощник за обработване и поддържане на пространството около къщата, в градината – основно косене и рязане на трева и друга растителност, рязане на сурова и суха дървесина, включително за огрев, оформяне на жив плет, за почистване на открити пространства със силна въздушна струя, за растителна защита.
Високото качество на тези акумулаторно захранвани електроуреди и машини е допълнително гарантирано и поради факта, че Metabo е доказал се от близо две десетилетия насам водещ световен производител на висококачествени литиево-йонни акумулаторни батерии.
Неговите градински инструменти и машини на Metabo работят с литиево-йонните батерии от сериите Li Power и LiHD с изходящо напрежение 18 V. Заслужава да се отбележи още, че от 2009 г. насам всички батерии с това изходящо напрежение на електрическия ток могат да работят с всички електроинструменти и зарядни устройства на Metabo. Също така те са напълно съвместими с работещите със същото напрежение над 300 машини, производство на над 32 фирми, обединени в акумулаторната система CAS (Cordless Alliance System).
Към това огромното семейство акумулаторно захранвани инструменти принадлежат и новите градински машини на Metabo.
У нас те се предлагат от „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, единствен и изключителен представител на Metabo за България – директно и чрез неговите търговски партньори в страната.
За това първо представяне на все още новата продуктова гама подбрахме четири различни по вид машини.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото