Metabo пусна първата в света акумулаторна батерия с капацитет 5,2 Ah

Metabo1
Metabo2
Борбата на гигантите за пазарно надмощие отбеляза поредния нов етап в развитието на електроинструментите, захранвани с акумулаторна батерия. Ревностните читатели на списанието навярно си спомнят, а и лесно може да направят справка, че Metabo бе първият след производителите на електроинструменти, който пусна на пазара литиево-йонни батерии с капацитет 4,0 Ah. След него челната тройка бе попълнена от DeWALT и Bosch.
Година по-късно Metabo отново излиза с едни гърди напред, като на 18 март т.г. обяви че първи в света пуска на пазара акумулаторна батерия с напрежение 18 V и капацитет 5,2 Ah. Новата батерия, в комплект с различни инструменти или самостоятелно, ще бъде пусната на пазара след 1 април т.г. Поради очакваното лавинообразно търсене нейното пускане на пазара за района на Югоизточна Европа, в който попада и нашата страна, е предвидено за началото на юни т.г.
Много съществено е да се подчертае, че новата батерия е напълно взаимнозаменяема с досега произвежданите от Metabo акумулаторни батерии със същото изходящо напрежение. Поради това може да работи без каквито и да било ограничения с всеки инструмент, бил той нов или всеки друг от сегашната продуктова листа на Metabo, работещ с 18 V.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото