Milwaukee – новият пълноценен партньор на Ташев-Галвинг ООД


От началото на тази година сътрудничеството между „Ташев-Галвинг“ ООД и реномираната американска компания Milwaukee бе издигнато на ново ниво. Името й и досега фигурираше в партньорския списък от 228 фирми и марки, чиито продукти „Ташев-Галвинг“ предлага на българския пазар, било чрез своите магазини, било през широката дистрибуторска мрежа в страната. Досега това бяха предимно консумативи – свредла, боркорони, дискове за рязане и полиране, триони за саблени и прободни триони, битове, предпазни средства и др., както и някои ръчни инструменти – клещи, ключове, триони и др. От началото на 2022 г. обаче „Ташев-Галвинг“ ООД вече е дистрибутор и за машините на Milwaukee. Тях тепърва ще представяме на страниците на списанието, а тук ще кажем няколко думи за техния производител.
Milwaukee не е от марките, наводнили масовия пазар, присъстващи едва ли не във всяка работилница и дом. Описание на електроинструменти с тази марка липсва и в 41-годишната история на списание „Направи сам“, което след промяната през 1989 г. бързо се профилира в професионално в своята област. Единственото споменаване на марката Milwaukee, по-точно на връзката й с марката AEG, е в две статии за професионални перфоратори на немската фирма Metabo.
Причина за този информационна оскъдица е фактът, че Milwaukee е марка, създадена с ясната цел да произвежда само инструменти от най-висок професионален клас, а не за масовия пазар. Поради това те не се предлагат в магазини от типа „Направи сам“. Продажбите им по света се извършват чрез внимателно подбрани фирми, доказали възможностите си в предлагането на професионална техника. Клиентите на Milwaukee са компании от различни сфери – строителство, металообработване, монтажници на отоплителни, водопроводни, канализационни, на електроинсталации, които се нуждаят от иновативни, висококачествени и надеждни професионални електроинструменти и машини.
Milwaukee Electric Tool Corporation е основана през 1924 г. През близо 100-годишната си история тя си е изградила репутацията на производител на иновационна техника, за която единственото ниво на качество е най-високото. Днес Milwaukee Electric Tool Corporation e водещ световен производител на електроинструменти и консумативи за тях, както и на механични ръчни инструменти, предназначени за работа в най-тежки условия. Тя е лидер по отношение на издръжливостта и производителността на своите продукти или както от компанията заявяват: „Milwaukee Electric Tool е фокусирана да произвежда най-добрата линия от иновативни електрически инструменти за тежко натоварване, достъпни за професионални потребители. С повече от 500 модела и над 3500 аксесоара, продуктите с марката Milwaukee са създадени от професионалисти за професионалисти. Ето защо емблемата на Milwaukee никога не е била поставяна на електроинструменти от потребителски клас… и никога няма да бъде“.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото