Raider Industrial – професионалната марка електроинструменти


В поредица статии представихме най-новата марка електроинструменти – Raider Industrial, на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД. В този брой запознаваме читателите на списанието с последната група от 7 машини, които завършват производствената програма за тази година. Поставено е началото, което изгражда фундамента на по-нататъшното развитие на марката и семейството машини, които я носят. Началото на по-засиленото и успешно навлизане на марката в сектора на професионалната техника. Програмата за 2018 г. включва селекция от 27 електроинструмента, които покриват най-често извършваните дейности с такъв вид машини. За попълването й бе необходима около година време. Това не е дълъг период, защото в случая става дума не за отделни модели, а за различни по конструкция и приложение машини. Всяка от тях с времето ще бъде развивана и усъвършенствана в следващи модели. Първоначалната селекция постепенно ще се разширява, а марката обогатява с нови видове машини.
Дали е търсен ефект или логичен резултат от естествения стремеж към неспирно развитие, последната за годината група електроинструменти включва две очаквани с голям интерес машини с акумулаторно захранване. Те са първите модели Raider Industrial с най-новия вид електродвигатели, безчетковите. Това са бормашината с ударно действие RDI-CDB01 и ударният гайковерт RDI-IBW01. Появата на машини с този най-съвременен вид електродвигатели бележи нова страница в производствените възможности и развитие на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД. Открива пред марката Raider Industrial пътя, по който вече са поели водещите производители и техните марки.
Двата инструмента използват една и съща литиево-йонна батерия с изходящо напрежение 20 V (измерено непосредствено след свалянето й от зарядното устройство) и капацитет 4 Ah. Теглото на батерията е 633 g. С включеното в комплекта на машините зарядно устройство батерията се зарежда за около 1 час. Тя има трипозиционен светодиоден индикатор, показващ степента на заряда в нея. Това решение, вместо разполагане на индикатора на самата машина, има предимството, че батерията може да бъде проверявана и без да е свързана към нея. Практично решение е наличието върху батерията на два изхода, предназначени за зареждане на батериите на мобилни устройства – телефони, таблети и др. Единият е стандартен USB порт, захранващ с прав електрически ток с напрежение 5 V и сила 1,5 A. Вторият е също така стандартен куплунг – жак със същите параметри на електрическия ток. За разлика от други производители, които започнаха да поставят такива изходи на зарядните си устройства, решението да се използва самата батерия като източник на електроенергия, предоставя по-голяма гъвкавост и „отвързва“ работещия от зависимостта му от електрически контакт с мрежово захранване.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото