Rubi – професионалистът в рязане на облицовъчни плочи и тухли


За професионалистите в полагане на настилки и стенни облицовки от керамични плочи и естествен камък, за майсторите на настилки от щампован бетон и покривни конструкции, за зидащите с керамични блокове или газобетон имаме добра новина – в най-скоро време на тяхно разположение ще бъдат едни от най-добрите машини и ръчни инструменти за изброените и ред други строителни и ремонтни дейности. Техен производител е испанската фирма Rubi, а заслугата те да станат достъпни и за българския строител е на фирма „Ташев-Галвинг“. Това е поредното партньорство, с което нашата фирма отново доказва, че съумява да поддържа много широк диапазон от машини, инструменти, крепежни елементи, консумативи и въобще всичко в областта на техниката и строителството, за което човек може да се сети. Освен, че работи с практически всички големи производители на такива продукти, г-н Христофор Ташев, един от управителите на фирмата, отдавна е доказал умението си да издирва и партнира и с по-малки, силно специализирани в дадена област, производители, фокусирани върху производството на едни от най-качествените машини и инструменти. Такъв е случаят и с продуктите на Rubi. Първото им представяне в България ще бъде в края на октомври т.г. на ежегодната дилърска среща, която „Ташев-Галвинг“ организира за своите партньори в страната. Така и ние ще се сдобием с необходимата подробна информация, за да може още в следващия брой на „Направи сам“ да представим по-обстойно най-интересните машини и инструменти от продуктовата палитра на Rubi, които ще се предлагат у нас.
За да изпълним новината с повече съдържание, ще представим изпреварващо испанската фирма и нейните основни продукти според наличната към момента информация.
Фирма Germans Boada S.A. е основана през 1951 г. въз основа на създадения от братята Боада оригинален инструмент за рязане на керамични плочи. Този нова за времето си разработка не само бързо привлича вниманието на специалистите, но получава и високо отличие на първото проведено в Барселона през 1953 г. изложение на изобретатели – почетен диплом и златен медал. Под името Rubi инструментът за рязане на плочи поражда създаването на производствено предприятие за висококачествени професионални ръчни инструменти и машини за рязане и пробиване на плочи и други строителни материали, както и на широка гама ръчни инструменти за лепене на плочи, зидане, покриване на покриви с керемиди и др. Отчитайки спецификата на всяка от тези дейности, както и обемите на извършваната работа, с марката Rubi се предлага широк набор от ръчни инструменти и електрически машини за рязане на плочи, керемиди, керамични блокове и газобетон, режещи инструменти като твърдосплавни ролки и диамантни дискове, твърдосплавни и диамантни боркорони за пробиване на отвори, както и всичко останало, необходимо за ефективното и качествено извършване на тези строителни дейности – триони, чукове, назъбени и гладки маламашки, средства за маркиране и много други. За да затвори напълно производствената си палитра, фирмата предлага дори специализирани лазерни нивелири и химически препарати за почистване до блясък на завършените облицовки. Изпълнителите на настилки от щампован бетон също ще получат пълен набор от специфичните за тази дейност ръчни инструменти от магнезиева сплав.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото