STIHL KombiSystem с нов задвижващ агрегат KMA 135 RСистемата KombiSystem заема специално място в продуктовата гама на водещата в секторите градинска и горска техника немска компания STIHL, която тази година навършва 95 години. Близо столетие тя има значителен принос за развитието на тази техника, задава върховото ниво по новаторство и качество на продукцията. Нейните моторни верижни триони и днес неизменно са най-предпочитаната марка в света.
STIHL KombiSystem e доказало се от години практично, икономически изгодно решение за извършване на характерните дейности при поддържане на градини, паркове и по-малки озеленени площи – косене на трева на трудни за работа места, кастрене и резитба на овощни и други дървета, оформяне и поддържане на жив плет, разрохкване на почвата, почистване на пътеки, алеи и други открити пространства, включително от плевели и др. За всяка дейност е необходима специализирана машина. Покупката им поотделно е скъпо решение, което допълнително натежава от разходите за техническа поддръжка на множество двигатели. То не е и практично, защото натоварването на всяка от машините обичайно е далеч под нейните възможности.
STIHL предлага оптимално решение на този вид дейности чрез успешната си реализация на идеята „един двигател – множество работни приставки, специализирани инструменти“. Това представлява системата STIHL KombiSystem.
Първоначално за задвижване на инструментите се използват двигатели на STIHL с вътрешно горене. Постепенно системата бива усъвършенствана чрез появата на нови, усъвършенствани бензинови двигатели, разширявана с нови и усъвършенствани работни инструменти, приставки.
Двигателите с вътрешно горене и днес имат своето успешно място в системата KombiSystem.
През 2018 г. професионалната KombiSystem получава своето електрифицирано продуктово направление – първите задвижващи агрегати с електродвигател, захранван от мощна литиево-йонна батерия. Така тя става групов член на професионалната система AP, чиито батерии се ползват от всички професионални акумулаторни инструменти на STIHL.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото