STIHL MS 661 C-M – новият лидер сред мощните верижни триони за дърводобив

Stihl-MS1
Най-новото попълнение в „тежка категория” на голямото семейство верижни триони на STIHL e моделът MS 661 C-M, който немският лидер пусна на пазара през октомври т.г. Той е не само най-новият, но и най-мощният сред предлаганите у нас професионалните триони на STIHL – машини, предназначени за продължителна и тежко натоварена работа в дърводобива и обработката на мека и твърда дървесина. Новият модел се отличава с най-доброто съотношение между тегло и мощност сред машините със същия работен обем на цилиндъра. Стойността 1,37 kg/kW е най-доброто към момента постижение сред машините, изпълняващи строгите изисквани на ЕС за нивото на вредните съставки в изгорелите газове.
4
MS 661 C-M се отличава още с изключителните удобства, които осигурява при работа. Нивото на предаваните на ръцете вибрации е намалено с 50% спрямо предния модел, без това да се е отразило на стабилното водене на машината. Иначе казано, това е отлична машина за интензивен дърводобив, защото съчетава голяма мощност, ниско тегло и улеснено обслужване.
В сравнение със своя предшественик двигателят на MS 661 C-M е с 0,2 W по-мощен, без теглото му да е нараснало. Това е постигнато чрез използване на по-леки материали, като тънка ламарина от неръждаема стомана за шумозаглушаващото гърне, както и чрез оптимизиране на конструкцията. Без водеща шина, масло и бензин машината тежи 7,4 kg. Напълно заредена, с поставена шина и верига, машината тежи под 10 kg.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото