Акумулаторна ъглошлайфмашина за рязане на строителни материали STIHL TSA 230


Тази машина е поредната новост за българския пазар. Самият производител я определя като „Малка на габарити, голяма в работата“. Машината е ценен помощник, когато се налага при ограничени обеми на работа да се режат минерални строителни материали, метални профили, тръби. Към момента на своето появяване на световния пазар, в средата на 2014 г., тя е световна новост. Доказала възможностите си на световния пазар, дойде време STIHL TSA 230 да заеме място и на българския пазар.
Ъглошлайфмашината притежава всички предимства и предлага характерните за всеки акумулаторно захранван инструмент удобства при работа. Тя е компактна и лека за този вид машини (3,9 kg без батерия и диск), повратлива, позволява лесна и удобна работа. Стартирането й се свежда единствено до натискане на пусковия бутон. Подобно на останалите инструменти и машини от акумулаторната серия STIHL PRO, и тази има силно изчистена обтекаема форма, без задържащи прахта и други замърсявания места, а гладката повърхност на тялото й допълнително снижава отлагането на прах и други замърсители. Машината е защитена срещу проникване на вода, което в случая е от особено значение, защото, както се полага за такава машина, освен за сухо, тя е предназначена и за мокро рязане – охлаждане на диамантения диск с вода.

Машината работи с диск с диаметър 230 mm и може да реже строителни материали с дебелина (или на дълбочина) до 70 mm. За различните видове материали STIHL предлага подходящи дискове:

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото