Computer

Computer_01Списание Computer® e първото българско специализирано компютърно списание, излязло на пазара след промяната на политико-икономическата система на държавата – от началото на1991 г. То е наследник на излизащото от 1985 г. списание „Компютър за вас”.
Computer® е широкоспектърно списание, стремящо се да покрива целия диапазон на информационните технологии – компютърна техника, софтуер, мрежови решения, комуникации, потребителска електроника и т.н. То е адресирано както към хората, непосредствено работещи с компютърна техника, така и към тези, които се нуждаят от компетентна пазарна информация за взимане на оптимални управленски решения при избор и покупка на такава техника.
Списанието се списва от български автори, доказани специалисти в своята област, които най-добре познават спецификата на пазара и потребностите на читателската аудитория. Характерна за списанието е професионалната задълбоченост на статиите.
Обръща значително внимание на младежката аудитория, като освен пазарна информация, публикува редица статии с цел да подпомага читателите си в усвояването на новостите, в практическото използване, в тънкостите и прийомите при работа с компютърната техника и софтуера. В продължение на 18 години на неговите страници се провежда единственият в България задочен конкурс по програмиране.
В списанието е оформено и приложението Top Games®, в което се представят и анализират най-новите компютърни игри.
Във всеки брой е приложен компактдиск с подбрана колекция от най-добрите и интересни за момента софтуерни продукти със статут за свободно разпространение, както и демонстрационни версии на български софтуерни продукти.
Статиите в Computer®, изцяло или частично, се публикуват и на уебстраницата на издателството – www.newteck.bg.
От 1 юли 2010 г. издателските права и издаването на сп. Computer® са поети от фирма „Принт енд Пъблишинг“ ООД – www.computermagazine.bg


Архив по години

  • 2006
  • 2007
  • 2008
  • 2009
  • 2010
  •  

    към началото