Digital Photo Video

DPV_Cov1_sDigital Photo-Video® започва да излиза през 2006 г. като първото и единствено към момента списание на българския пазар, специализирано в областта на цифровата фото- и видеотехника. Издаването му е продиктувано от мощното навлизане на цифровите фотоапарати и видеокамери в ежедневието и от тяхното масово разпространение не само сред професионалистите, но и сред фотолюбителите.
Digital Photo-Video® е насочено към широка аудитория с интереси към фотографията, заснемането и обработката на изображения и видеофилми. То е предназначено за читатели с различна степен на подготовка, фотографски умения и интереси.
В Digital Photo-Video® са застъпени следните основни теми:
» Представяне на нови фото- и видеопродукти.
» Подробни тестове на най-интересните модели фотоапарати и видеокамери.
» Информация и тестове на различни аксесоари – обективи, светкавици, лампи и т.н.
» Информация и тестове на фотопринтери, монитори, фотобанки и друга техника, която се използва във всички етапи от фотографския и постфотографския процес.
» Образователни статии за снимачния процес и техниките на работа при различни условия – естествено и изкуствено осветление, работа със светкавица, макрофотография, портретни снимки и актова фотография, пейзажи, репортажи и т.н.
» Художествена фотография с подбрани снимки и описание на условията, при които са направени, начинът на снимане и използваната техника.
» Нови програмни продукти за обработка на фотоизображения и монтаж на видеофилми.
» Технологии и техника за копиране на снимки и тиражиране на видеофилми.
» Събития в живота на фотографското общество в България и световни прояви.

Към Digital Photo-Video® излиза и специалното приложение – Digital Photo-Video® Special, в което се представят известни български и чуждестранни фотографи. Те разказват за методите, техниката и тънкостите при заснемане на фотографиите си, и разкриват тайните на своята работа. В Digital Photo-Video® Special се включват автори, които творят във всички области на художествената, пейзажната, студийната, архитектурната, репортажната фотография и др., и които чрез снимките си са успели да си изградят име на професионалисти от световна величина. Някои от тях преподават в престижни университети и учебни заведения, други работят за големи рекламни и модни агенции, а трети – за известни списания и вестници.
В началото на 2009 г. правата за издаване на списание Digital Photo-Video са прехвърлени на PhotoMoment Group, издател на сайтовете http://photomoment.bg, http://dpvreview.bg и други с фотографска насоченост.


Архив по години

  • 2006
  •  

    към началото