Акумулаторна ъглошлайфмашина Metabo W 18 LTX 150

Metabo-W18_1
Оглеждайки последните новости в производствената програма на немския производител на ръчни и настолни професионални електроинструменти Metabo, вниманието ни се спря на три нови ъглошлайфмашини. Те представляват новост за световния пазар, нещо което е характерно за този немски производител, известен от десетилетия и с това, че не се изкушава да посегне към масовия пазар на любителски и полулюбителски инструменти, а твърдо устоява позициите си в професионалния сектор.
Ъглошлайфмашините бяха измежду последните ръчни електроинструменти, които се присъединиха към бързо разрастващото се семейство на машините с акумулаторно захранване. Това е напълно разбираемо, защото този вид машини работят под високо натоварване. Съответно имат мощни електродвигатели, нуждаещи се от достатъчно мощна акумулаторна батерия. Затова всяка новост заслужава внимание, особено когато бележи поредната стъпка в развитието на акумулаторните ъглошлайфмашини.
Новият модел на Metabo W 18 LTX 150 е първата в света акумулаторна ъглошлайфмашина, която работи с дискове с диаметър 150 mm. Създаването й е станало възможно благодарение на първата в света литиево-йонна батерия с изходящо напрежение 18 V и капацитет 5,2 Ah, която Metabo пусна на пазара през май т.г. Тази батерия осигурява на машината със 75% по-продължителна работа с едно зареждане в сравнение с батериите с капацитет 3,0 Ah.
Благодарение на по-големия си диск новата W 18 LTX 150 е в състояние да реже без обхождане профили и тръби с диаметър до 45 mm.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото