Градинарски верижен трион Volpi KVS2000


Задаващият се пролетен сезон ни подтикна да представим този градински инструмент на Volpi Originale, който заслужава по-специално внимание. Това е ръчният акумулаторен верижен трион KVS2000, който е най-новото, при това впечатляващо, попълнение на гамата механични и акумулаторни режещи инструменти на италианския производител, предназначени за работа в градината.
Тази мини-разновидност на верижните триони бе посрещната като иновативна новост при появата на световния пазар. Тяхната производителност при рязане и практичност, резултат най-вече на развитието на акумулаторните технологии, бързо ги наложи на пазара.
Представяйки този, първи за българския пазар модел на Volpi Originale, трябва да кажем, че той не е „бяла лястовица“ в производствената програма на италианската компания. Освен него, се предлагат още три модела ръчни верижни триони с акумулаторно захранване.
Сред тях моделът KVS2000 има най-дълга режеща част на шината – 20 cm, което му позволява да реже клони или друг дървесен материал с дебелина до 160 mm. Между впрочем, толкова е максималната дебелина на рязане и на модела KVS8000, макар че шината му е малко по-къса.
KVS2000 работи с режеща верига със стъпка 1/4“. Максималната й скорост на движение е 11,2 m/s². Опъва се ръчно.

Трионът се захранва от литиево-йонна батерия с изходящо напрежение 22,6 V и капацитет 4 Ah. Теглото й е 500 g. Заедно с батерията машината тежи 1,9 kg. Зарежда се за 3–4 часа. Трионът се задвижва от безчетков електродвигател с мощност 480 W. Има и LCD дисплей, който отчита нивото на заряда в батерията и продължителността на работа.
Смазването на веригата е автоматично с помпа. Резервоарът за маслото е с полупрозрачна стена, което позволява визуален контрол на неговото ниво.
Трионът има ергономично оформена основна ръкохватка.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото