Електрически нож за рязане на стиропор

img class=“alignleft size-full wp-image-14779″ title=“1″ src=“http://napravisam.net/wp-content/uploads/2011/07/17.jpg“ alt=““ width=“543″ height=“361″ />
Освен за топлоизолация, стиропорът е предпочитан и често използван материал за удароустойчиво опаковане на различни уреди, от него се правят декоративните корнизи и розетки за украса на таваните. Той намира широко приложение и за изработване на различни декорации, защото много лесно се оформя, от него бързо, лесно и с добро качество се изрязват букви и всевъзможни фигури. По същата причина той намира широко приложение и за направа на различни макети и модели. Основната причина да бъде толкова предпочитан материал е, че може лесно да се реже и моделира.

За грубо рязане, най-вече разкрояване на листове, се използва нагревателен (съпротивителен) проводник, през който от понижаващ трансформатор протича ток с ниско напрежение. За по-точна обработка и разнообразно моделиране обаче е необходим специализиран инструмент („електрически нож“) като показания тук модел на STEINEL.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото