Инверторни заваръчни апарати DECA

Deca1
В НС 1-2/2016 представихме за пръв път групата DECA S.p.A., чиято централа и основни производствени мощности са базирани в република Сан Марино. Над 15 години нейните продукти се продават успешно и в нашата страна благодарение на партньорството й с „Ташев-Галвинг“. Основана през 1972 г., компанията е специализирана в две основни производствени направления – заваръчни апарати и устройства за зареждане на стартерни и тягови акумулаторни батерии. В януарския брой на списанието отдадохме предпочитание на зареждащите устройства, защото зимата е сезонът, когато грижите за автомобилните акумулаторни батерии излизат на преден план.
На тазгодишната пролетна партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ г-н Симоне Лорензети, търговски мениджър в DECA, представи подробно произвежданата от компанията заваръчна техника, област, в която тя също е един от лидерите на пазара. Над 70% от продукцията й е предназначена за износ, докато около 30% се продава в Италия. На европейския пазар се продават 55% от продуктите на DECA. За високото им качество говори и фактът, че 13% от заваръчните апарати се предоставят на други компании, които ги продават под собствените си марки.
Deca2
Продуктовата палитра на DECA е много обширна. Тя обхваща заваръчна техника за напреднали любители, занаятчийски и авторемонтни дейности, за машиностроене, строителство, индустриални и ред други дейности, изискващи професионална, с високо качество и надеждност техника. Освен за заваряване, компанията произвежда и апарати за плазмено рязане на метали.
Според основното им експлоатационно предназначение заваръчните апарати на DECA се делят на четири групи:
» LIGHT DUTY – за ремонтни и малки по обем и продължителност заваръчни дейности, както и за домашни работилници
» PROFESSIONAL – високо производително оборудване за професионални цели
» AUTOMOTIVE – специализирана техника за авторемонтни работилници (купета и каросерии), особено подходяща за заваряване на тънки материали
» INDUSTRIAL – оборудване за заваряване на метални конструкции в строителството, на материали с по-голяма дебелина.

Според технологията на заваряване DECA предлага апарати за:
» MMA – ръчно електродъгово заваряване с обмазани електроди. Апарати (електрожени) с традиционна конструкция и променливо напрежение на заваръчния ток, инверторни правотокови апарати
» TIG (WIG) – заваряване с волфрамов електрод в среда на инертен газ (предимно аргон)
» MIG-MAG – заваряване в среда на инертен (аргон), активен газ (CO2) или газова смес
» PAC – апарати за плазмено рязане
» SPOT – апарати за точкова заварка. Особено голям интерес представлява системата (комплект) за изправяне на огънати врати и други части на купето чрез издърпване на ламарината (SW 22) посредством точково заварен елемент с триъгълна форма.
Тук ще представим няколко модела заваръчни апарати, които по преценка на специалистите на „Ташев-Галвинг“, представляват най-голям интерес за българския пазар. Част от тях можахме и да изпробваме в редакционната ни работилница. Някои от моделите се предлагат на промоционални цени до края на май 2016 г., поради което публикуваме и актуалните към момента продажни цени.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото