Най-мощните водоструйни машини от фамилията Raider


Сред многобройната палитра машини Raider, предназначени за работа предимно в дворната градина, от години се открояват водоструйните. Те са незаменими при дейности, свързани с почистване, изискващо водна струя с високо налягане. За работилите с водоструйна машина Raider едва ли е необходимо да се споменава, че подбрани модели са пример за съчетаване на технически решения, характерни за доста по-висок клас и съответно значително по-скъпи водоструйни машини, с цена, която ги прави особено подходящи за употреба в дворната градина. Още повече, ако в нея има и гараж или площадка за козметична поддръжка на автомобила.
Към момента се предлагат седем модела водоструйни машини с марката Raider. Един от тях, RD-GHPC06, е с бензинов двигател и очевидно е прицелен към друг пазарен сегмент. Останалите шест машини се задвижват от електродвигател – колекторен или асинхронен.
От тях избрахме два модела, които представят най-добре серията водоструйни машини Raider. Това са RD-HPC07 и RD-HPC08. Да изпробваме в двора на редакционната работилница избрахме най-добрия – RD-HPC08. Човешко е.
За улеснение на читателя техните основни технически характеристики и цени са дадени в таблицата.

Посочените в техническите паспорти стойности на максималното и работното налягане на водната струя и за двата модела впечатляват за машини в техния ценови клас.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото