Новите водни помпи на Metabo

Още първото появяване на водните помпи на Metabo на българския пазар преди няколко години предизвика необичайно висок интерес за непознат до момента у нас продукт. Това обаче не бе неочаквано, поне за много българи, познаващи и предпочели да работят с професионалните електроинструменти и стационарни машини на тази реномирана немска фирма. Първоначалният интерес не само не отмина, а според г-н Лъчезар Нешев, експерт по маркетинг във фирма „Киров” АД, нараства с всяка изминала година, което се дължи на високото качество и експлоатационни характеристики на произвежданите от Metabo водни помпи и хидрофорни уредби. Не случайно те заемат значителен дял на немския пазар, много успешно се продават и в редица други държави.
Спазвайки традициите си, списание „Направи сам” реагира изпреварващо, представяйки продуктовата палитра от водни помпи на Metabo, като акцентът в статията бе поставен на потопяемите помпи.
Сега отново имаме повод да постъпим по същия начин и да се върнем към темата, защото през февруари т.г. Metabo пусна на пазара общо седем нови модела на водни помпи и хидрофорни уредби. Четирите нови градински помпи покриват диапазона от дебит на водата от 2000 до 9000 l/h. Те са предназначени за изпомпване на чиста вода и предимно за напояване на градински площи, и други цели.
В обозначението на водните помпи на Metabo буквата P означава градинска помпа, а буквата G, че тялото на помпата е отлято от сив чугун. Буквеното съчетание HWW означава хидрофорна уредба.
1
Градинските помпи P 2000 G и P 4000 G са изцяло нова разработка и нямат предшественик. Моделите P 3300 G и P 9000 G са усъвършенствани варианти, които заместват досегашните модели P 3000 G и P 600/1600 W. Трите хидрофорни уредби: HWW 3300/25 G, HWW 4000/25 G и HWW 9000/100 G също са усъвършенствани модели, които заместват досегашните HWW 3000/20 G, HWW 4000/20 GL и HV 1600/100 D.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото