Нови инструменти на RUBI за рязане на облицовъчни плочи

Rubi1
Rubi6
Испанската фирма RUBI е измежду най-активно представяните компании на партньорските срещи на „Ташев-Галвинг“, а нейните продукти и най-вече – новостите, винаги предизвикват живия интерес на присъстващите. Това има поне две лесно разбираеми обяснения. Компанията е тясно специализирана в производството на машини, ръчни инструменти и различни други принадлежности, които намират приложение основно при изпълнение на всевъзможни настилки и облицовки от керамични плочи или от естествен камък. Освен това тя предлага машини и инструменти за рязане на дебели и твърди бетонни тротоарни плочи, за рязане на керемиди, керамични и газобетонни блокове за зидане и др. Нейните продукти покриват целия диапазон от дейности, свързани с рязане и пробиване на облицовъчните материали, на тухли и керемиди, за разбъркване на строителни разтвори (ръчни електрически миксери), за полагане и нивелиране на плочите, включително за почистване на готови облицовки. Няма дейност в облицовъчните работи, за която RUBI да не предлага оптималния като качество и производителност инструмент. При това с голямо разнообразие от модели така че всеки, бил той любител или професионалист, да може да намери подходящия за нуждите си инструмент. Дори и когато става дума за рязане на необичано дълги – 3 m и повече, плочи (http://napravisam.net/?p=23047). Най-вече професионалните майстори, които прекарват работния си ден приклекнали или на колене прегърбени върху пода, което си е истинско изтезание, може най-високо да оценят специално създаденото „кресло“ (http://napravisam.net/?p=17981) на RUBI с удобна седалка и меки опорни гнезда за двете колене, нещо, което поне ние не знаем друг производител да предлага. В списанието ни досега са публикувани и редица други статии за продуктите на RUBI:
» Rubi – професионалистът в рязане на облицовъчни плочи и тухли
» Набор за мокро пробиване с диамантни боркорони
» Набор за мокро пробиване на плочи с диамантно свредло
» Шаблон за изрязване на отвори в плочи
» Ръчни инструменти за рязане на керамични плочи
» Нови инструменти на Rubi на живо
» Система за нивелиране на облицовъчни плочи
Втората водеща причина за честото участие на RUBI на тези традиционни срещи е фактът, че испанската компания е откритие за България, което се дължи на „Ташев-Галвинг“. Тази компания е и единственият вносител в страната ни на нейните продукти.
2
Към тези два фактора, като добавим и доказаното качество на инструментите на RUBI, това вече обяснява и обширното им представяне в списание „Направи сам“. Ето защо, в тази статия ще съсредоточим вниманието си и ще запознаем читателите само с някои от най-новите модели, които бяха представени от г-н Хуан Марк по време на партньорската среща на „Ташев-Галвинг“ в края на октомври т.г.

Ръчни инструменти за рязане на плочки
Серия STAR
Тази серия се определя като стандартна, а включените в нея инструменти като леки, т.е. удобни за пренасяне и с най-широк периметър от приложения при рязане на керамични плочки. Тези им качества са ги наложили като един от предпочитаните инструменти, подходящи както за професионалисти, така и за майстори любители. Тя обхваща три модела STAR-42, STAR-51 и STAR-61, които са подобрени версии на съществуващи доскоро модели със сходни възможности (STAR-40, STAR-50 и STAR-60). Цифрите в наименованията им показват дължината на рязане на всеки един от тях, респективно страната на плочката при квадратна форма или по-дългия кант, при правоъгълна форма.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото