Пистолети за топло лепене Steinel


Да се пише за немската фирма Steinel и нейните продукти е удоволствие. Продуктите с марката Steinel са образец на иновации от висок клас. Открояват се сред най-добрите на пазара за дадения вид инструменти или осветителни тела. Това може да потвърдим и въз основана на дългогодишния си личен опит.
В продължение на над 13 години редакцията на „Направи сам“ проучва, тества и представя в списанието поредните нови продукти на Steinel. От публикуваните досега 30 авторски статии читателят може да проследи развитието на четирите основни продуктови направления, в които немската компания има лидерска позиция.
» Сензори за движение с цел „интелигентно“ управление на осветителни тела и системи
» Осветителни тела със сензорно управление за външно и вътрешно приложение
» Пистолети за горещ въздух
» Пистолети за лепене със стопяеми лепила.
Не сме пропуснали и друга, изключително професионална техника – автомати за свързване чрез заваряване на термопластични листови материали, използвани за хидроизолация на плоски покриви.
Характерно за Steinel е, че развива две продуктови линии – за домашна и за професионална употреба. При това качеството и дълготрайността на продуктите, предназначени за дома, значително надвишават средното техническо ниво на пазара. За това, и по-точно за качествата и дълготрайността на сензорите за движение, а по-късно и на LED прожекторите, може лично да гарантираме. Именно търсенето на качествен сензор за движение, каквито не се предлагат в обичайните специализирани търговски вериги, преди петнайсетина години ни доведе в магазините на „Ташев-Галвинг” ООД. Оттогава датира и сътрудничеството ни.
Българската фирма е изключителен представител на Steinel за страната ни и вносител на нейните продукти. Затова приехме със силен интерес поредната покана да представим в „Направи сам” най-новите попълнения сред пистолетите за лепене на Steinel.
Досега в списанието са публикувани 2 статии, представящи тези пистолети. Първата е от далечната вече 2011 г., в която бе представен новаторския за времето си модел GlueMatic 5000, който има специална камера със стопено лепило, което позволява с него да се работи известно време, без да е свързан чрез кабел към електрическия контакт. През 2015 г. списанието представи и едни от първите пистолети, при това от любителската серия, работещи с акумулаторна батерия – серията neo, които в осъвременен вариант се произвеждат и сега.
Пистолетите за лепене на Steinel са разпределени в четири групи, обособени според тяхното характерно приложение.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото