Преносими лампи със специално предназначение на Brennenstuhl

Немската фирма Brennenstuhl произвежда доста обширна гама от специализирани осветителни тела, каквито са мощните преносими прожектори и ръчните лампи, които намират широко приложение в авторемонтната, сервизна и други дейности. През последните две-три години видимо се разви и направлението на лампите за външно осветление, включително за осветление в градината.

Не буди изненада бързата ориентация към енергоспестяващите източници на светлина и особено към най-модерното и ефективно към момента техническо решение – светодиодите (LED). Бързото им навлизане в осветителната техника е световна практика, защото осъзнатата необходимост в цивилизования свят от намаляване на разходите на електроенергия стимулира ускореното развитие на този източник на светлина.

Предимствата на светодиодните източници на светлина са известни: около 80% по-малък разход на електроенергия в сравнение с обикновените крушки с нажежаема спирала (при еднакъв светлинен поток), както и над 50 пъти по-голяма дълготрайност (поне 50 000 часа) в сравнение с тях. Светодиодите имат и друго много съществено предимство, което особено силно изпъква, когато става дума за различни преносими лампи – тяхната механична здравина, устойчивост на сътресения и вибрации.

От показаните на партньорската среща на „Ташев-Галвинг“ подбрахме три преносими лампи.

1

Преносим прожектор ML CN 130 SK II IP 65

Това е средно мощен преносим прожектор, предназначен за използване както на закрито, така и на открито.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото