Производство на професионални акумулаторни батерии STIHL AR


Изключително бързото навлизане на акумулаторно захранваните прибори и инструменти – от четката за зъби, през почти всички ръчни електроинструменти и инструменти за работа в градината, до автомобилите, се дължи на бързото развитие, усъвършенстване и поевтиняване на батериите. Успехът на всеки производител на акумулаторни електроинструменти зависи от качеството на техните батерии.
Затова всеки от световните лидери в производството на електроинструменти се стреми сам да произвежда батериите за тях. Всички те използват литиево-йонни елементи, в чието производство световни лидери са основно Samsung, Panasonic/Sanyo, LG Chem и др. Поради това, производителите на батерии, които целят най-високо качество на своите продукти, влагат в тях най-качествените и най-скъпи акумулаторни елементи, които се предлагат на пазара.
STIHL има над десетгодишен опит в разработването и производството на инструменти и машини за градината, работещи с акумулаторни батерии. През 2009 г. компанията пусна на пазара своите първи акумулаторни ножици за жив плет HSA 65 и HSA 85. Около година по-късно излиза и първият акумулаторно захранван верижен трион STIHL MSA 160 C-BQ (http://napravisam.net/?p=17034), който си позволихме да наречем „мечтата на градинаря“. За кратък период от време повечето от най-често използваните в градината ръчни инструменти и машини – тримери и коси, ножици за храсти и жив плет, уреди за обдухване (въздушни метли), верижни триони и кастрачки за клони на STIHL добиха и своя акумулаторен вариант.
В зависимост от натоварването и характера на работата акумулаторните инструменти и машини на STIHL са разделени в три групи:
За поддържане на малки градински площи при по-рядка и непродължителна употреба на инструмента. При тези прибори батерията е вградена в тялото им.
– Системата STIHL Compact е предназначена за поддържане и работа в условията на средни и големи площи.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото