Ръчни дървообработващи електроинструменти на Hitachi


От множеството нови ръчни електроинструменти с мрежово захранване на Hitachi, представени и демонстрирани на срещата „Есен 2017“, организирана от „Ташев-Галвинг“ ООД, в тази статия на свой ред представяме пред читателите на списанието няколко от най-типичните за дърводелската работилница машини.

Демонстрация на ръчни дървообработващи машини Hitachi – партньорска среща „Есен 2017”, „Ташев-Галвинг” ООД

 

Ръчен циркулярен трион C 7ST
При мощност на електродвигателя 1710 W и диаметър на циркулярния диск 185 mm, този ръчен циркулярен трион може да реже материали от дърво с дебелина до 62 mm. При рязане под ъгъл 45˚ дълбочината на рязане е 47,5 mm. Честотата на въртене на диска е 6000 min¯¹. Теглото на машината е 4,3 kg, което я прави по-лека в сравнение с други триони със същата мощност.

Удобната за държане основна ръкохватка има релефно гумено покритие, върху което приляга дланта на ръката. За по-сигурно и устойчиво водене трионът има и втора ръкохватка.
Основата е изработена от стоманена ламарина. Може да се наклонява странично за рязане под ъгъл до 45˚, както и да се завърта около оста си в предния си край за регулиране на дълбочината на рязане. Прави впечатление лекотата, с която положението на основата се регулира и фиксира. Същото се отнася и за повдигането на подвижната част на предпазния кожух, покриващ циркулярния диск.
Трионът се доставя с водач за рязане, успоредно на канта. Предлага се в удобна за носене и съхраняване пластмасова кутия.

 

Електрическо ренде Hitachi P20SF
Сравнително леко и удобно за работа електрическо ренде с широчина на рендосване 82 mm. Дебелината на рендосване, респективно дълбочината на издълбаване на фалцове, може да се регулира в границите от 0 до 2,5 mm със стъпка от 0,1 mm. Максималната дълбочина на получения чрез рендосване фалц е 9 mm.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото