Топ-моделът промишлена прахосмукачка STIHL SE 133 ME


Откак различните наднационални и национални институции рязко завишиха и продължават да повишават нормите, осигуряващи безопасни условия на работа, промишлените прахосмукачки станаха задължителни за всякакъв вид работилници, за всяка дейност на закрито, често и на открито, при която се отделят стружки, твърди частици с различна големина, включително и прах. Да не говорим, че добрата промишлена прахосмукачка е незаменимата машина за добро почистване на всякакви работни помещения и работни места във вътрешността на сградата, на автомобили и други превозни средства. Като се добави и възможността освен за сухо, прахосмукачката да се използва и за мокро почистване, за събиране „до капка“ на разлята или протекла върху пода вода, присъствието й във всяка работилница или работно място е задължително.
Почти всеки съвременен електроинструмент, а при професионалните ‒ задължително, има система за засмукване, отвеждане и събиране на отделения при обработката материал чрез свързване с промишлена прахосмукачка. Използването на такава прахосмукачка е направо задължително при изрязване на инсталационни канали или отвори в стени, шлифоване на гипсови мазилки и шпакловки при леки и масивни преградни стени, шлифоване на мозайки, циментови замазки, бетон, циклене на паркет и дъсчени подови настилки и т.н. Все дейности, при които се отделя огромно количество прах и по-едри твърди частици. Ръчните дървообработващи машини – циркулярни триони, шлайфмашини, фрези и др. също са голям източник на стърготини и прах, които плътно покриват пода и всички намиращи се наблизо предмети. Те насищат и въздушното пространство с фина прах, която прониква и се отлага навсякъде, докъдето стига въздушното течение. Тя се отлага в дихателната система с вредни за здравето последствия. Освен че е механичен замърсител, прахта често съдържа химически активни, силно увреждащи здравето частици. Своевременното добро отстраняване на отделения при обработката материал също така подобрява условията и качеството на работа, удължава дълготрайността на работния инструмент, като е особено силно изразено при шлифоването. Затова големите световни производители на електроинструменти заделят подобаващо място в продуктовата си програма за промишлените прахосмукачки.
STIHL не прави изключение. От над 10 години немската компания предлага професионални прахосмукачки, способни да покриват изискванията в широк спектър от дейности. Да не забравяме също, че STIHL е производител и на машини за рязане на строителни материали ‒ акумулаторни и моторни ъглошлайфмашини, които при сухо рязане отделят голямо количество прах.
От септември т.г. гамата промишлени прахосмукачки, които „Андреас Штил“ ЕООД предлага в нашата страна, се обогати с новия модел SE 133 ME. Към момента това е най-мощната и с най-големи възможности строго професионална прахосмукачка в продуктовата гама на STIHL.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото