Шлайфмашина за тръби Metabo RBE 9-60

В края на 2012 година Metabo пусна нов модел шлайфмашина за тръби RBE 9-60. С него немският производител на професионална техника разширява своята очевидно успешна серия електроинструменти с мрежово захранване, предназначени за повърхностна обработка на изделия от неръждаема стомана. Направихме уточнението, че това са машини, работещи с променливотоково захранване, защото Metabo предлага и алтернативна серия машини със същото приложение, но с автономно захранване от акумулаторна батерия с капацитет 4 Ah. В условията на свободно конкурентно пазарно стопанство това може да означава две неща. От една страна има значително, нарастващо търсене на такива, макар и доста тясно специализирани инструменти, и от друга, Metabo e успяла да завоюват стабилни позиции в този сектор с разнообразието и качеството на предлаганите инструменти. Успех, който планомерно развива и разширява. Добавянето на трета шлайфмашина от този вид очевидно показва стремежа на компанията да предлага паралелно сходни по предназначение машини и с двата вида захранване.
Както се вижда от снимките, тази шлайфмашина е доста необичаен инструмент. Тя работи с шлифоваща лента. Необикновената й конструкция е съобразена с нейното предназначение – шлифоване на тръби и други предмети с овална форма.
Първото, което прави впечатление, е значително по-високата скорост на движение лентата – 14 m/s, докато при модела RBE 12-180 максималната скорост е 8,5 m/s. В резултат с новата шлайфмашина се работи значително по-бързо при по-равномерно обработване на повърхността на тръбата.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото