Преносими и стационарни LED лампи и прожектори на as – Schwabe

Появата и бързото развитие на светодиодите като изключително ефективен енергоспестяващ източник на светлина, извърши буквално революция в осветлението и само за няколко години LED почти напълно измести лампите с нажежаема жичка, включително и халогенните.
Немската компания as – Schwabe също не изостана от тази бурен повей на промяната. Тя произвежда доста широка продуктова гама от различни преносими и стационарни, за външна и вътрешна употреба, лампи и прожектори с мрежово захранване, със собствен акумулатор, включително и модели, които разполагат със собствен произвеждащ електричество слънчев панел. Многобройни са конструктивните решения при едни или други осветителни тела, включително прожектори, възможностите им за закрепване към стена или на стойки, за автоматично управление чрез сензори за движение и т.н.

Тук ви представяме един съвсем обичаен модел на преносим прожектор с утвърдена, бихме казали класическа лека тръбна конструкция, която изпълнява ролята и на стойка.
Източникът на светлина е панел от 30 светодиода (Samsung SMD LED) с обща електрическа мощност 10 W. Той осигурява светлинен поток 700 lm, който е сравним с потока на електрическа крушка с мощност 55 W.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото