Открояващ се акцент по време на втората по ред тазгодишна пролетна среща на „Ташев-Галвинг“ ООД и партньори (17-18 на май т.г. в Ямбол) бе участието на световно известната компания Husqvarna Construction. С това нейно първо представяне пред фирмите от партньорската мрежа на „Ташев-Галвинг“ ООД бе широко огласено новото перспективно партньорство между българската и шведската фирма. Подбрана гама от машини на Husqvarna Construction вече се предлагат и продават добре от „Ташев-Галвинг“ ООД. Част от тях бяха демонстрирани по време на срещата в Ямбол.
За очакваните резултати от това сътрудничество може да се съди и по факта, че малко повече от месец след срещата, „Ташев-Галвинг“ ООД продаде и първия строителен робот за разрушаване на стоманобетонни конструкции DXR 270, чиято цена с пълен комплект инструменти е близо половин милион лева.
На срещата в Ямбол компанията Husqvarna Construction и нейни продукти бяха представени от г-н Тони Йовановски, който отскоро ръководи продажбите на компанията в нашия регион, включително и за България. С „Ташев-Галвинг“ ООД го свързва ползотворно сътрудничество като представител на Rheinland Elektro Maschinen Group (REM Group), чиито машини успешно се продават у нас. Това също е предпоставка за успеха на машините на Husqvarna Construction на българския пазар.
Г-н Йовановски представи групата Husqvarna като цяло, и по-детайлно продукцията на Husqvarna Construction, чрез няколко впечатляващи филма, както и чрез демонстрация на отделни машини.
Husqvarna Construction е част от групата Husqvarna Group. Тя води началото си от съвсем далечната 1689 г., когато е основана шведската фирма Husqvarna. Започнала като производител на стрелково оръжие – мускети, едни от най-добрите за времето си в Европа, днес тя е гигант, чието производство включва ловно оръжие, велосипеди и мотоциклети, кухненско оборудване, шевни машини, широка гама от инструменти и машини за работа в градини, паркове и гори, включително автоматизирани напоителни системи. Тя е европейски лидер в производството на машини за рязане и пробиване в строителството, при добива и обработката на естествен камък, както и на необходимите за целта диамантени инструменти. Нейните продукти се предлагат под известните марки Husqvarna, Gardena, McCulloch, Flymo, Zenoah и Diamant Boart.
Продуктите й се продават в над 100 държави. За Husqvarna Group работят над 13 000 служителя в 40 държави. Нетните продажби на групата за 2018 г. възлизат на 41 млрд. шведски крони (около 3,89 млрд. евро).
Компанията Husqvarna Construction е световен лидер в производството на машини за строителната индустрия. Най-общо казано, това са машини и диамантни инструменти за рязане и пробиване на бетонни елементи, шлифоване на подови бетонни плочи, за разрушаване на строителни, основно стоманобетонни конструкции и др.
Печатното издание на продуктовия каталог на компанията за 2019 г. в обем от 172 стр. включва широк асортимент от трамбовъчни машини за различни видове материали и настилки, вибратори за бетон, машини за прорязване на плитки срезове в още съвсем пресния бетон (1–2 часа след полагане) с цел компенсиране възникването на вътрешни напрежения и предотвратяване образуването на пукнатини в него (технология Soff-Cut), машини за повърхностно изравняване на пресния бетон и обработка на твърди бетонни подове, на циментови замазки и други настилки, ръчни и водими машини за рязане на бетон и асфалт, на бетонни тръби и други строителни материали, машини за изрязване на отвори в бетон и други материали, система от машини и инструменти за рязане на отвори в бетонни стени – с диамантни дискове, вериги или диамантно въже, машини за рязане на скални материали (камък) с диамантно въже, настолни машини за рязане на каменни и керамични облицовъчни плочи, промишлени прахосмукачки за засмукване на шлама при рязане или шлифоване и др. С две думи – от специализирано защитно облекло, диамантни дискове, боркорони и диамантни въжета за рязане до безпощадни при разрушаване на строителната конструкция дистанционно управлявани роботи от серията DXR.
Husqvarna Construction има 9 завода в различни държави, в които работят над 9000 души. Продуктите й се продават в над 70 държави по света.
Съвсем накратко ще опишем някои от демонстрираните от г-н Йовановски машини.

 

Настолна машина за рязане на облицовъчни керамични плочи TS 66R
Това е една от общо 8 предлагани към момента машини от този вид. Този, както и останалите, са проектирани и произведени за професионална употреба. Те са подходящи за продължителна работа, имат дъълг експлоатационен живот.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото