Click & Clean System – система за безпрашна работа на Bosch

Staub1
Каквато и дейност да се върши, при която се отделят прах и стърготини, специализираният за нея електроинструмент не е достатъчен. Необходимо е и средство за сигурно улавяне и събиране на прахта, така че тя да не попада във въздуха, който дишаме, да не се разнася и да не застила околното пространство. В редица случаи липсата на засмукването й от мястото на рязане или шлифоване, примерно, влошава качеството на работата. Абразивните частички в прахта съкращават живота на самата машина (най-често на нейния електродвигател), в състояние са бързо да изведат от строя и работния инструмент – примерно шлифовъчния лист или лента. Да не говорим, че има дейности, които е почти невъзможно да се извършват без ефективно засмукване на прахта. Типични такива примери са шлифоването на шпакловани стени и тавани в сухото строителство или изрязването на канали в бетон.
При всички мобилни, често и при стационарно извършваните в работилница дейности, тази отговорна задача е поверена на промишлените прахосмукачки. През март т.г. Bosch обяви ново комплексно решение на този проблем, което нарече Click & Clean System. Целта на немския гигант е да предлага на клиентите си цялостно решение за осигуряване на безпрашна, с грижа за здравето на хората и опазване на околната среда, система, която включва съответните електроинструменти, прахосмукачка за сухо и мокро почистване, нейните накрайници и пластмасов куфар от наложилата се система за удобно съхраняване и пренасяне на инструменти и приспособления L-Boxx. Всички елементи от тази система са в максимална степен пригодени един към друг, което гарантира лесна, ефективна и най-вече безпрашна, щадяща здравето работа.
Намерението на Bosch е в рамките на тази година повече от 100 ръчни електроинструмента от професионалната серия да работят улеснено с една от шестте нови промишлени прахосмукачки от системата Click & Clean.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото