Hitachi – нови акумулаторни електроинструменти за напрежение 18 V


Както приляга на марка от ранга на Hitachi, почти невъзможно е да се проследява редовно потокът от нови модели на електроинструменти, които японският гигант и по-точно неговата фирма Hitachi Koki Co.Ltd., непрестанно излива на световния пазар. Това отчетливо пролича и в обширната презентация на г-н Крунослав Павичич, регионален мениджър на Hitachi Power Tools за България, по време на поредната традиционна партньорска среща „Есен 2017“ на „Ташев-Галвинг“ ООД. Дори и неговият силно избирателен преглед на част от най-съществените новости, силно надхвърля възможността да бъде сместен в една статия. Затова в този брой на списанието ще се спрем на подбрани модели на инструменти с акумулаторно захранване, а в следващия, декемврийски брой, ще заделим внимание на новости в сектора на електроинструментите с мрежово захранване.
Акумулаторно захранваните инструменти на Hitachi се делят на няколко големи групи според захранващото напрежение и вида на батерията. Hitachi предлага електроинструменти с напрежение 3,6; 7,2; 10,8; 14,4; 18; 25,2 и 36 V – общо 178 машини към момента. Най-голяма е групата на електроинструментите, захранвани с електрически ток с напрежение 18 V ‒ с 92 модела, следва я групата със захранващо напрeжение 14,4 V ‒ 59 модела и т.н. Тези групи, от своя страна, се делят по на две подгрупи според изпълнението на батерията и начина на нейното механично закрепване и електрическо свързване към инструмента – чрез надлъжно приплъзване (Slide) откъм долния или задния край на ръкохватката на машината или чрез частично (изцяло) проникване в нея (Cassette) на издадена част на батерията.

Г-н Крунослав Павичич, регионален мениджър на Hitachi Power Tools за България

Следвайки бързо налагащата се тенденция, количеството на инструментите с класическите колекторни електродвигатели все повече намалява за сметка на бързо нарастващият дял на безчетковите електродвигатели.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото